Web: www.mksz.hu https://www.mksz.hu/v2h/001/001/p_001.asp

MKSZ-Facebook https://www.facebook.com/kezivalogatott/?ref=hl

MKSZ-Instagram https://www.instagram.com/mkszkezilabda/

MKSZ-Infó – 2020. MÁRCIUS 18.

HÍREK, EREDMÉNYEK (bővebben)

Felfüggesztette versenyeit az MKSZ

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége 2020. március 14-én 0:00 órai hatállyal a COVID-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében, a Magyar Kormány 40/2020. (III. 11.) számú Kormányrendeletére is figyelemmel – további intézkedésig – valamennyi, a Magyar Kézilabda Szövetség és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseit felfüggesztette.

Az IHF elhalasztotta a női olimpiai selejtezőt

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elhalasztotta a 2020. március 20-22. közötti időpontra kiírt női olimpiai selejtezőket, így nem kerül sor ebben az időpontban Győrött sem a kvalifikációs tornára, amelyen a magyar mellett az orosz, a szerb és a kazah válogatott venne részt. Az IHF 2020 júniusát jelölte meg a selejtező lehetséges időpontjaként, ekkor kerülhet sor a női és a férfi kvalifikációra is.

Az olimpiai selejtezőre vásárolt jegyek árának visszatérítése

A Magyar Kézilabda Szövetség a koronavírus miatti veszélyhelyzet kihirdetését követően, banki partnerével együtt csütörtök óta folyamatosan dolgozik az olimpiai selejtezőre megvásárolt jegyek visszafizetésének módján. Az MKSZ garantálja minden vásárló számára a visszafizetést.

Elhalasztotta a női Eb-selejtezőket az EHF

Az Európai Kézilabda Szövetség levélben tájékoztatta a részt vevő országok szövetségeit, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzetből adódóan elhalasztja a március 25-29. közötti időpontra kiírt női Európa-bajnoki selejtezőket, így a Magyarország-Montenegró és Montenegró-Magyarország találkozókat is. Az EHF tájékoztatása szerint megvizsgálja a mérkőzések 2020. június 1-7. közötti időpontra kiírásának lehetőségét.

Információk a budapesti DELO WOMEN’S EHF FINAL4-ral kapcsolatban

Tájékoztatjuk a szurkolókat, illetve jegyvásárlókat, hogy a 2020. május 9-10-ére kiírt budapesti DELO WOMEN’S EHF FINAL4 az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) és leányvállalata, az EHF Marketing (EHFM) rendezvénye, azzal kapcsolatban a koronavírus miatt kialakult helyzetből adódóan bármilyen esetleges halasztásról, törlésről, vagy az esemény eredeti időpontban való megrendezéséről kizárólag az EHF és az EHFM dönthet.

Az MKSZ Sportegészségügyi Albizottságának ajánlása

A veszélyhelyzet és a koronavírus-járvány terjedése miatt a Magyar Kézilabda Szövetség Sportegészségügyi Albizottsága és a Magyar Olimpiai Bizottság Orvosi Bizottsága felhívja a sportszervezetek figyelmét a koronavírus elleni fokozott védekezésre.

Fontos TAO-információk a veszélyhelyzetben

A társasági adó támogatások felhasználására vonatkozó információkat a koronavírussal összefüggésben elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel a kapcsolódó dokumentumokban letölthető tájékoztatónkban érhetik el.

További MKSZ-döntések a koronavírussal kapcsolatban

A Magyar Kézilabda Szövetség a koronavírus miatt kialakult állapot és a kormányzat által kihirdetett veszélyhelyzet miatt döntéseket hozott a soron következő kézilabdás versenyekkel kapcsolatban, a veszélyhelyzet érvényesítésére.

Az MKSZ számára a sportággal kapcsolatos kötelezettségein és elhivatottságán túl kiemelt jelentőségű a magyar kézilabdázás valamennyi szereplőjének, valamint a szurkolók egészségének védelme, és elkötelezett a veszélyhelyzeti joggyakorlat és a jogszabályok betartása mellett. A szövetség döntései a jelenlegi, március 12-én érvényes jogszabályok és helyzet mellett születtek meg, de a közeljövőben a járványügyi helyzet, valamint a jogszabályi környezet változásával elképzelhetőek újabb módosítások.

K&H férfi kézilabda liga

A Gyöngyös Egerben, míg a Tatabánya Vácott győzött magabiztosan pénteken a férfi bajnokság 19. fordulójában.

Elengedés idején – publicisztika

A koronavírus miatt különlegesen nehéz élethelyzetbe került mindenki és az élet minden területe, így a sportvilág is. A bizonytalanság a mérkőzéseknek és a jövő tervezésének útját állják, a megfontolandó gondolatoknak azonban sohasem, éppen ezért érdemes a kézilabdánál szélesebb kontextusba lépve elolvasni az alábbi sorokat, Ballai Attila Nemzeti Sportban március 14-én, szombaton megjelent publicisztikáját.

Sorsoltak a férfi vb-selejtezőre

Hétfőn Bécsben kisorsolták a júniusban sorra kerülő európai férfi világbajnoki selejtezők párosítását. A magyar válogatott a román-bosnyák előselejtező győztese ellen vívhatja ki a 2021-es egyiptomi vb-n való szereplés jogát. Az első találkozóra idegenben kerül sor.

Elhunyt Hemela Zsolt

Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 58. évében elhunyt Hemela Zsolt, az FTC szakosztály-menedzsere

Győr díszpolgára lett Görbicz Anita

Görbicz Anita, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja, korábbi világbajnoki ezüst- és bronzérmes, kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes, 233-szoros válogatott irányító, akit 2005-ben a Nemzetközi Kézilabda Szövetség a világ legjobb játékosának választott, Győr díszpolgára lett. Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, 13-szoros magyar bajnok, 14-szeres Magyar Kupa-győztes Győri Audi ETO-játékos vasárnap Dézsi Csaba Andrástól, Győr polgármesterétől vehette át a kitüntetést. Gratulálunk a rangos elismeréshez!

Ügyintézés a TAO igazgatóságon

Tájékoztatjuk a tisztelt Sportszervezeteket, hogy összhangban a Magyar Kézilabda Szövetség által a mai napon elfogadott intézkedésekkel (MKSZ-döntések a koronavírussal kapcsolatban) az irodai félfogadás a Tao Igazgatóságon (a továbbiakban: Igazgatóság) is szünetel.